Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006

(πως προέκυψε) μια απλή λύση για τα ελληνοτουρκικά

Άϋλος Αρχισυντάκτης Μπλογκ (ΑΑΜ): Μόνγκο, έρχεσαι λίγο εδώ αγόρι μου.
Μόνγκο (Μγκ): Μάλιστα κύριε άϋλε αρχισυντάκτα. Με θέλετε κάτι;
ΑΑΜ: Μόνγκο, εεε, ήθελα να σου πω κάτι για τα ποστς σου.
Μγκ: Τι; Δε σας αρέσουνε κύριε ΑΑΜ;
ΑΑΜ: Δεν είναι πως δε μου αρέσουνε. Σίγουρα έχουν κάποια καλλιτεχνικότητα και μιλάν για τον καημό του εν γένει πάσχοντος ανθρώπου, αλλά, να, θα πρέπει να είμαστε και πρακτικοί, να ζούμε στην εποχή μας ρε παιδάκι μου, να μιλάμε για πράγματα που είναι καυτά και εφήμερα.
Μγκ: Δηλαδή κύριε ΑΑΜ;
ΑΑΜ: Να τα ελληνοτουρκικά. Αυτό είναι το θέμα που νοιάζει τον κόσμο τώρα. Δε βλέπεις τι γίνεται στα άλλα μπλογκς, έχει βουίξει το Ίντερνετ.
Μγκ: Δεν το ήξερα κύριε ΑΑΜ, με έχει καταπιεί ο Νίτσε αυτές τις μέρες.

ΑΑΜ: Καλά αγόρι μου εσύ ζεις τελείως στον κόσμο σου. Ποιος Νίτσε και Νίντζα. Δε βλέπεις τι γίνεται εδώ. Έχει ξεσπάσει ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος στα μπλογκς. Οι μπλόγκερς έχουν χωριστεί σε τουρκοφάγους, προσγειωμένο-σώφρονες και κοσμοπολίτες-απάτριδες και εκτοξεύουν μεταξύ τους πυρηνικά ποστς και κόμεντς αέρος-αέρος. Αυτά θέλουν οι αναγνώστες Μόνγκο, Αίμα, Τσόντα και Ξεκατίνιασμα. Άντε, πήγαινε στρώσου γράψε κάτι γιατί έχουμε χάσει ήδη πολύ χρόνο
Μγκ: Μα κύριε αρχισυντάκτα, δεν έχω κάτι να γράψω. Ε, και ξέρετε αυτά που λέγαμε περί ελευθερίας έκφρασης όταν ξεκίναγα…
ΑΑΜ: Δεν έχει μα. Και τι ελευθερία ρε αγόρι μου, σε μπίζνα έχεις μπει -μα αυτός ζει τελείως στον κόσμο του-.
Μγκ: Μα, δεν μου έρχεται τίποτα να γράψω. Να βάλω μήπως ένα ποίημα που απάγγειλα την 25η Μαρτίου στο Δημοτικό;
ΑΑΜ: Μόνγκο, βγάλε φτερά και πήγαινε γράψε ΤΩΡΑ γιατί θα κάνεις να δεις στην οθόνη τις άρτι-φάρτι αερολογίες σου μέχρι να ξαναπάρει ο ΠΑΟ πρωτάθλημα!
Μγκ: Μάλιστα κύριε ΑΑΜ.
ΑΑΜ: Και που είσαι, να το κάνεις να φαίνεται πως έχει βάθος, βάλε αναφορές στον Πρετεντέρη, σε θινκ-τανκς και σε πολιτικά περιοδικά της δεκαετίας του 80, αυτά θέλει ο κόσμος, άντε λεβέντη μου…
.
Μετά από 30 λεπτά
.
ΑΑΜ: Κιόλας αγορίνα μου! Μπράβο, το ήξερα πως μπορώ να βασίζομαι πάνω σου, εσείς ρε είστε η ψυχή του μπλογκ. Για να δούμε λοιπόν, είμαι όλος αυτιάς, εε αυτιά.
Μγκ: Κύριε αρχισυντάκτα, πήρα την πρωτοβουλία και σύνταξα κάτι πιο προχωρημένο. Από αναλύσεις, κορώνες, και αντεγκλήσεις έχουμε γεμίσει. Κοίταξα στη ρίζα του προβλήματος και έβγαλα ένα πρόχειρο σχεδίασμα για να λυθούν μια για πάντα τα ελληνοτουρκικά. Λέω μάλιστα να το ονοματίσω «Σχέδιο Μόνγκο».
ΑΑΜ: Σαν περίεργα μας τα λες, αλλά για συνέχισε να δούμε που το πας.
Μγκ:Ας ξεκινήσουμε ρωτώντας, γιατί η Τούρκικη εξωτερική πολιτική διακατέχεται από τέτοια επιθετικότητα;
Επειδή η Τουρκία ταλανίζεται από δομικά κοινωνικο-πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, χαίρω πολύ.
Πως θα μπορούσε να βγει το τούρκικο κράτος από αυτό το τέλμα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Με τον τουρισμό!
Ποιον τουρισμό; Με το δικό μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να σπρώξουμε στη γείτονα τους τουρίστες μας.
Αυτό είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο για εμάς τους Έλληνες. Δεν έχουμε παρά να κάνουμε ακόμη πιο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια. Να ακριβύνουμε λίγο ακόμη τα πάντα. Τα ξενοδοχεία, τα rooms-to-let, τα φαγητά, τον φρέντο, το κωλόχαρτο. Να προσφέρουμε ακόμη χειρότερης ποιότητας υπηρεσίες. Να δίνουμε αισχρής ποιότητας συνθήκες διαμονής, σε πανάκριβες τρώγλες. Να μειώσουμε και άλλο τις μερίδες, να βγάλουμε τη φέτα από τη χωριάτικη. Να γεμίσουμε τα καράβια τόσο ώστε ο κόσμος να βγαίνει από αυτά κυβωτιοποιημενός και να αφαιρέσουμε και το τελευταίο ίχνος συνέπειας από τα δρομολόγια πάσης φύσης μεταφορικού μέσου. Να εκπαιδεύσουμε νέες γενιές ταξιτζήδων, στα πρότυπα των δαιμόνιων προπατόρων τους γιατί αυτοί οι πιο νέοι έχουν αρχίσει να γίνονται ευγενικοί. Πολύ απλά θα σταματήσουμε να υποκρινόμαστε, δε θα είναι ανάγκη να φοράμε αυτό το μισοχαμόγελο, θα είμαστε επιτέλους οι εαυτοί μας απέναντι στους κουτόφραγκους.
Και τότε, όταν το τουριστικό προϊόν μας θα έχει γίνει άθλιο ακόμη και για 70χρονους χίπηδες τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι τουρίστες που είναι εθισμένοι στα νερά της εδώ πλευράς της Μεσογείου;
Μα θα πάνε εκεί όπου οι συνθήκες και ο τόπος μοιάζουν περισσότερο με εδώ! Δηλαδή στην Τουρκία! Και θα προστεθούν στους ήδη πολλούς που έχουν. Οι Αμερικάνοι τουρίστες εξάλλου δεν γνωρίζουν πως είμαστε διαφορετικά κράτη. Έτσι η Τουρκία θα γίνει ένα ευημερούν κράτος που όμως ή οικονομία του θα βασίζεται σε ένα πολύ ευάλωτο και ασταθές προϊόν, όπως είναι ο τουρισμός. Και τότε δε θα έχουν καμιά διάθεση ούτε για θερμά επεισόδια, ούτε για επιθετικότητες και τσαμπουκάδες, ούτε για παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Θα προσέχουν τη χήνα που κάνει τα χρυσά αυγά (the tourism) σαν ιερή αγελάδα.
Και τότε εμείς θα παίρνουμε τα F-16 μας, θα σουλατσάρουμε πάνω από τη χώρα τους και αυτοί θα μας παρακαλάνε γονυπετείς: «Σας παρακαλούμε γραικοί, μην το κάνετε αυτό, τρομάζετε τους τουρίστες μας δε βλέπετε κλαψ, κλαψ..»
Η Ελλάδα θα βιώσει στιγμές ανυπέρβλητης εθνικής ανάτασης.
Τα καταδιωκτικά μας θα φτάνουν πάνω από το μαυσωλείο του Ατατούρκ και θα ζωγραφίζουν με τα απαέρια των τουρμπίνων κωλοδάκτυλα. Θα πετάνε φέιγ-βολάν που θα λένε πως ο τούρκικος καφές είναι ελληνικός ή θα δείχνουν έναν νταβραντωμένο τσολιά να κάνει ελληνικό σεξ –προσοχή όχι οθωμανικό- σε μια τουρκάλα με μαντίλα. Ο λαός μας θα ζει ένα διαρκές Εuro 2004, μια αέναη Eurovision 2005, φανταστείτε τα ηδονικά κύματα οργασμικής εθνικής υπερηφάνειας!
Και αναλογιστείτε όλες τις άλλες παράπλευρες ωφέλειες. Μπορεί να χάσουμε εθνικό εισόδημα από τον τουρισμό αλλά θα το αναπληρώσουμε, και με το παραπάνω, από τη σταδιακή μείωση των εξοπλισμών. Θα μπορείς να βρεις να μείνεις στη Σαντορίνη δεκαπενταύγουστο χωρίς να είναι ανάγκη να κλείσεις 2 χρόνια πριν. Θα σταματήσει η διαβρωτική επίδραση των ξένων στον προαιώνιο πολιτισμό μας. Οι ξένοι δε θα έχουν να πουν τίποτα κακό πια για εμάς γιατί δε θα βλέπουν τίποτα!
Πως σας φαίνεται;;
ΑΑΜ: Μόνγκο απολύεσαι. Να μου παραδώσεις αύριο τους κωδικούς του μπλογκ και να φέρεις ένα χάρτινο κουτί για να μαζέψεις τις ιδέες σου, τα συναισθήματα και τις εμπνεύσεις σου.

Μόνγκο

5 Comments:

Blogger artfarted said...

Κι εγώ θα τον απέλυα! Ακούς, υφιστάμενος εξυπνότερος από μένα!!

11:36 μ.μ.

 
Blogger i-adespoti said...

είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να σπρώξουμε τουρίστες στην γείτονα..κάνουμε όσα περιγράφεις ανελλειπώς.

2:45 π.μ.

 
Blogger RaZzMaTaZz said...

Well done. You've seen the future.

10:53 μ.μ.

 
Anonymous Mόνγκο said...

razzamatazz, tomorrow never knows

11:10 μ.μ.

 
Blogger Fading shadows of a memory beloved. said...

Ψυχίατρος: πες μου παιδί μου, για αυτόν τον ΑΑΜ που λες. Είπες πως είναι άϋλος;
Μόγκο: μάλιστα κύριε ψυχίατρε, πρόσφατα τσακωθήκαμε... Να εδώ είναι το post που τα άρχισε όλα...
Ψυχίατρος: ... (αναγώσκει, παρακαλώ αναμείνατε) Μόγκο παιδί μου Μόγκο νομίζω πως πάσχεις από διχασμό προσωπικότητας και ναρκισισμό.
Μόγκο: Τι λέτε γιατρέ; Είστε με τα καλά σας;
Ψυχίατρος: Κοίτα Μόγκο ΑΑΜ. Δεν σου θυμίζει κάτι; Ανυπερβλιτα Απίθανος Μόγκο ίσως;
Μόγκο: Όχι, όχι γιατρε, δεν μπορεί! My precious, it is our, give it to us...
Ψυχίατρος: ...Φρουροί συλάβετέ τον. Είναι προδότης.
Μόγκο: Θα εκδικηθώ για αυτό Σαΐνη... Την επόμενη φορά... Την επόμενη φορά...
(η κάμερα γυρνάει και βλέπουμε τον ψυχίατρο να βγάζει το ψεύτικο a la Φρόϋντμούσι του. Το κινητό του τηλέφωνο αρχίζει και χτηπάει. Το σηκώνει: Μάλιστα κύριε. Ναι, κανείς δεν θα ενοχλήσει τα υπέροχα σχέδιά μας. Η χώρα μας είναι ασφαλής, ο τορκικός στρατός θα πάρει την εξουσία. Ναι κύριε ξέρω πως όλα γίναν για να μην ασχοληθεί κανείς στο κράτος με τα υπόλοιπα προβλήματα και ότ η εξέγερση θα γίνει αφού λάβουμε τα ευρωπαϊκά κονδίλια. Μάλιστα κύριε. Σας χερετώ)
(Μακροσκελέστατη απάντηση, αλλά είχα έμπνευση. No offence ment btw)

3:51 μ.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home