Τρίτη, Ιουνίου 20, 2006

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ*****ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ του Κώστα Καραμανλή, με τους:
Γιώργο Αλογοσκούφη, Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπη Παυλόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Φάνη – Πάλι – Πετραλλιά και άλλους γνωστούς υπουργούς, υφυπουργούς, συμβούλους και γραμματείς. *
ΥΠΟΘΕΣΗ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:Η Μαριέττα για άλλη μια φορά δίνει ρεσιταλ ερμηνείας: αναδεικνύει την ελληνική κουλτούρα της διαβούλευσης σκοράροντας το μοναδικό γκολ για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης η οποία αδυνατεί να μπαλώσει έστω και προσωρινά τις τρύπες στην εικόνα της προκειμένου να κάνει επιτέλους τα μπάνια της. Ο Γιώργος Α. τα βάζει με τον Ισπανό διαιτήτη Χοακίν σε μια μάταια προσπάθεια να αποδείξει ότι ακολουθεί σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, ο Βαγγέλης δεν έχει ενημερωθεί για τις κινήσεις των Ευρωπαίων ομολόγων του και λέει σ’ όλα ναι ακούγοντας τις παραινέσεις του προπονητή του ονόματι ΝΑΤΟ ενώ ο Δημήτρης αναπολεί τις μέρες του ως ανύποπτος τουρίστας. Η Ντόρα πιστεύει ότι θα χάσει και άλλα κιλά από τα προγραμματιζόμενα ταξίδια και γι’ αυτό μη θέλοντας να σπαταλήσει άδικα πολύτιμη ενέργεια πιάνει ψιλό-κουβέντα με τον Βύρωνα που παρ’ όλα αυτά προστατεύει με πάθος την εστία του από τα συνθήματα και τις αποδοκιμασίες των νεαρών καταληψιών – διαδηλωτών. Ο Προκόπης βαρέθηκε πια να λύνει sudoku και προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τι σημαίνει ΑΣΕΠ ( μήπως Απαντάω Σε Επίλεκτους Πελάτες;). Ο Γιώργος Β. γιορτάζει την μέρα μουσικής ακούγοντας όλα τα είδη εκτός από έθνικ ενώ ο Μανώλης Κ. διαγράφει από την λίστα των καλοκαιρινών προορισμών του όλα τα ελληνικά νησιά. Στον πάγκο όλοι μοιάζουν ανήσυχοι. Όχι επειδή η πτήση του Μιχάλη Λιάπη έχει καθυστερήσει αλλά διότι επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την μη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Πάνε το πριμ και οι εξωτικές διακοπές στον Άγιο Μαυρίκιο ˙και όλα αυτά διότι είχαν τόσο απορροφηθεί στην αναβαθμισμένη πασιέτζα – αποτέλεσμα συνεργασίας των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας – που ξέχασαν να εκδηλώσουν με επίσημα έγγραφα καταρχήν το ενδιαφέρον τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Σε ρόλους έκπληξη εμφανίζεται σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση που ξέρει καλά να παίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι του γκρινιάρη αλλά αργεί να φέρει 6 και εξαντλεί την υπομονή των θεατών με την ατέρμονη φλυαρία της.
Παρότι η αρχική αποδοχή από το κοινό ήταν χλιαρή, μην αποθαρρυνθείτε. Οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με κρύες υποσχέσεις και μουντιαλικά διαλείμματα στα οποία η Φάνη με την βοήθεια των καλών της φίλων Θανάση και Λάμπη θα ενημερώνει για τις τάσεις της μόδας στα γήπεδα των Γερμανικών πόλεων, θα δείχνει τις πρωτεύουσες των χωρών που συμμετέχουν στην ποδοσφαιρική φιέστα στο γεωγραφικό χάρτη και θα εξομολογείται τον θαυμασμό της για την αιώνια λιακάδα που προσφέρει το άθλημα.
Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική παρότι ορισμένοι ισχυρίζονται ότι όλα τα εύσημα ανήκουν σε άγνωστο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη με το ψευδώνυμο Κώστας Καραμανλής καθώς όπως ισχυρίζονται ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στα γυρίσματα.
amy
*photo by arxediamedia.blogspot.com

4 Comments:

Blogger Fading shadows of a memory beloved. said...

Γιατί ενώ τα κείμενά σου είναι ωραία, ποτέ δεν αφήνουν κάτι να σχολιάσουμε -πέρα από μερικά δεντοκαταλαβααυτό σε μερικά περίεργα ποστ- ακόμα να το αντιλυφθώ.

9:52 π.μ.

 
Anonymous amy said...

Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Βλέπεις 1)δεν μου αρέσουν τα γιατί (πολύ περισσότερο να απαντάω σ' αυτά) 2)τα posts είναι σαν τις ερωτήσεις που δεν επιδέχονται απλώς ένα ναι ή οχι - είναι ανοιχτά σ'(παρ)ερμηνείες, σχόλια (ή απουσία αυτών )σε μια αντιστοιχία με τον λόγο ύπαρξης τους (τουλάχιστον για μένα): έχεις πλήρη ελευθερία (το παλεύουμε τουλάχιστον) να γράφεις ό,τι θέλεις!

12:14 μ.μ.

 
Anonymous Razzmatazz On Vacation said...

I'll agree with amy. Δεν έχει τύχει να σου αρέσει κάτι αλλά να μη χρειάζεται να προσθέσεις/ρωτήσεις/απαντήσεις κάτι? Κι εμένα μου αρέσει το concept "διαβάζω-σχολιάζω", δε λεω. But the latter is just the icing -reading is the cake :)

5:02 μ.μ.

 
Blogger Fading shadows of a memory beloved. said...

Δεν διαφωνώ αλλά μερικές φορές νιόθω ότι είναι άδικο ωραία κείμενα, άτομα που γράφουν ωραία να μην λαμβάνουν τα εύσημά τους. Ακόμα παραπάνω όταν αυτό σημβαίνει κατ' επανάλυψη...

6:43 μ.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home