Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2006

Ziggy Stardust


Must be talking to an angel...
Το τραγούδι των Eurithmics σιγοντάρει την προσπάθειά της να ξεφύγει από την ξηρασία της γραμματικής που επιτάσσει το ηλίθιο ξενόγλωσσο βιβλίο. Μπορεί οι τάξεις της συναδέλφου της να πετάνε, η ύλη στις τάξεις της να φτερουγίζει αλλά η μυωπία της δεν έχει φτάσει στο επίπεδο του να διακρίνει φτερά στις πλάτες αυτής ή των μαθητών της.
Και έτσι βγάζει φτερά η δικιά της φαντασία οδηγώντας το μυαλό της σε περίεργους συνειρμούς και τους δικούς της μαθητές σε μια διαφορετική τροχιά από εκείνη που ορίζει η σχολική NASA. Ώρα προσεδάφισης στην χωρίς ειρμό πρόταση με την ευγενική άδεια του Nick Hornby (talking to an angel):

My
Very
Educated
Mother
Just
Showed
Us
Nine
Planets

Όλοι οι πλανήτες (Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune, Pluto) συγκεντρωμένοι στη σωστή σειρά σε μια ανούσια, είναι η αλήθεια, πρόταση που όμως είναι πρώτης τάξης κόλπο για να τραβήξει την προσοχή σ’ ένα κατά αντικειμενική εκτίμηση βαρετό βιβλίο

Κόλπα, μαγικά…
Κοιτάζει τις τσέπες της, τις αδειάζει αλλά καμία μαγική συνταγή δεν εμφανίζεται.
Μόνο λίγες πρακτικές δυνατότητες, 2 cd players που αρνούνται να παίξουν οποιοδήποτε cd, η «άνωθεν» άρνηση να αντικατασταθούν ή να ανανεωθεί η σχολική βιβλιοθήκη και η (επίσης άνωθεν)απροθυμία να γίνει το γενικό – συγκεκριμένο, το ασαφές – αντιληπτό, η εργασία κάτι λίγο παραπάνω από αγγαρεία.

Ελευθερία…………απόλυτη

Γελάει συνωμοτικά και πιάνει δουλειά

Το cd – burner του μυαλού της δουλεύει ακατάπαυστα και με τη βοήθεια των τεχνικών μέσων του καθηγητή μουσικής και του σχολικού φούρνου (βλέπε φωτοτυπικό) βοηθάει να διαχυθούν διαφορετικές μελωδίες.

All lost In The Supermarket on a weekday. It’s Friday you see and on Fridays I Am In Love. Guaranteed Personality???? I don’t know, you see I am asleep. Please Don’t Wake Me, No, Don’t Shake Me, I Am Only Sleeping. The Test Begins Now...Thought I was Smart, I Thought It better Not To Fight, I Thought It Was a Virtue but then I saw the other side. The Dark Side Of The Moon???? I Don’t Know Where The Sunbeam And The Starlight Begins, It’s All A Mystery. After all In The Morning everything becomes clear and the f*** you to the sneer and the apathy (becomes) a distant melody you don’t need to utter.
amy